Scroll Top

Weten wat je wil. Is dat belangrijk? 3 perspectieven

Weten wat je wil.

Weten wat je wil. Is dat nu echt nodig?

Weten wat je wil. Als je mensen coacht dan is dat de vraag die opduikt. Elke coach zal je dan vertellen dat het belangrijk is om jouw doel te bepalen. Ook tijdens de coaching is het belangrijk om tijdens de gesprekken met een doel te werken.

Weten wat je wil is dus belangrijk. Maar geld dat dan nog in de huidige tijd.

Perspectief 1: De huidige maatschappij

We zijn “druk, druk, druk”!  Weet jij nog wat je vorige week hebt gedaan? Het leven haalt ons in en we zitten in een een samenleving die steeds sneller en sneller gaat als een op hol geslagen trein. Juist dan wanneer de afleidingen zoals, mobiele telefoons, Netflix, Facebook en instagram, permanente afleiders zijn. Juist dan is het belangrijk om te weten wat je wil. De vraag is, hoe vind je dat?

Perspectief 2: De loopbaan

Iedereen kent wel iemand die al jong wist wat ze wilden en dat ook zijn geworden. Maar hoeveel mensen ken je die een bepaalde studie zijn gaan doen om daarna op een heel ander plek terecht te komen. Waarschijnlijk is dat lijstje een stuk langer. Het maakt niet zoveel uit of je weet wat je wil. Sta je op dit moment op zo’n punt? Kies wat leuk of handig is voor dat moment en geniet ervan. Je kan namelijk nu nog niet voorspellen wat je over 5 jaar gaat doen. Maak je je dus druk over jouw werk. Realiseer je dat de keuze voor een opleiding die je nu maakt je geen garantie geeft op jouw droombaan. Het geeft alleen richting.

Perspectief 3: NLP

Het startpunt van de NLP Succesformule is “Weet wat je wil!”.

Zodra je dit weet, bepaalt het jouw focus. Zowel bewust als onbewust. Jouw Focus bepaalt hoe je de wereld filtert. Wat je waarneemt. Hoe je reageert en uiteindelijk jouw resultaten. Weten wat je wil is dus super belangrijk. Jouw onbewuste staat namelijk de hele dag afgesteld op je hoe jij de wereld filtert. Vergelijk het maar eens met als je een nieuwe auto hebt gekocht. Je ziet dan steeds meer van jouw soort auto’s rijden.

Weet je eenmaal wat je doel is? Maak er dan een SMART doel van!

Vanuit welk perspectief kijk jij?