Scroll Top

Tips voor meer zelfvertrouwen in jouw werk en relaties!

Zelfvertrouwen opbouwen is heel gemakkelijk. Stel je eens voor hoe het zou zijn als je helemaal ontspannen en relaxed voor een groep kunt staan. Of dat je het gewoon voelt dat het goed zit.

Veel mensen stellen mij dan ook de vraag:

Hoe krijg ik meer “zelfvertrouwen?”

NLP is de methode om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke groei.  NLP heeft meerdere technieken om aan de slag te gaan met zelfvertrouwen. (Klik hier om te lezen wat je leert tijdens de NLP Practitioner).

Een van de vooronderstellingen van NLP zegt:

“Ik ben de baas over mijn geest en dus ook over mijn resultaten”.

 

Het is eigenlijk heel simpel, zelfvertrouwen begint in jouw geest.

Daar zit dus het belangrijke aspect. We zijn allemaal de baas over wat er in ons hoofd afspeelt. En dat is iets wat iedereen kan. En jij kan dit dus ook.

De eerste stap. Verander jouw mindset!

Het begin van het bouwen aan jouw zelfvertrouwen is dus naar binnen gaan bij jezelf en te accepteren dat jij en alleen jij de baas bent over jouw geest. Jij en alleen jij kan deze stap maken. En zo het resultaat te realiseren dat wat jij wilt. Als jij dat kan geloven, dan krijg je vanzelf meer zelfvertrouwen.

De tweede stap. Onderneem actie!

Die eerste stap is het veranderen van jouw mindset en specifiek jouw overtuigingen. En is de eerste stap gezet dan zal je merken dat de volgende stap makkelijker en leuker word. Die eerste stap kan je namelijk al en is de basis van jouw succes. De tweede stap is dat je actie moet ondernemen. Is dat éénmaal gebeurt dan komen de resultaten vanzelf. Alsje tevreden bent met die resultaten dan zal jouw zelfvertrouwen groeien. Je gaat het zelfs leuk vinden.  En alles wat je leuk vind dat ga je vaker doen en wat je vaker doet daar wordt je beter in en waar je beter in wordt daar krijg je zelfvertrouwen van en voordat je het weet is zelfvertrouwen iets wat voor jou vanzelfsprekend is. En dan kan je door naar de volgende stap om jouw zelfvertrouwen laagje voor laagje op te bouwen.

Kortom het begint allemaal met een gedachte in jouw hoofd. Welke beslissing zou jij als eerste nemen? Begin vandaag nog met het opbouwen van jouw zelfvertrouwen.

In het kort is het dus het volgende stappenplan:

GEDACHTEN–> ACTIE–>RESULTATEN (En dit doe je steeds weer opnieuw. Hoe vaker hoe beter!)

Een NLP practitioner (klik hier!) is een mooie stap om methodisch te werken aan jouw zelfvertrouwen en een krachtige uitstraling.

Overweeg eens een gratis kennismakingsgesprek. Dat regel je heel eenvoudig door een app te sturen naar Arno (0622197477)