Scroll Top

3 nlp boeken voor de beginnende NLP Practitioner

Brommer-1024x576

Veel mensen die bij mij een NLP opleiding gaan volgen doen dit omdat ze persoonlijk willen groeien. Anderen staan voor grote uitdagingen. Dan denk je aan het verlies of het vinden van een nieuwe baan. Ze willen dan een beter sollicitatiegesprek voeren. Welke reden je ook hebt om aan een NLP Practitioner te beginnen. Het helpt om een fijn NLP boek te hebben als een naslagwerk. Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Lees dan deze 4 tips!

Vaak wordt aan mij gevraagd, “Welk NLP boek zou ik moeten lezen?”. In de gemiddelde boekenwinkel of bij bol.com, vind je een berg NLP boeken. Alleen waar moet je beginnen. Welke moet je echt lezen? Wat sluit er op dit moment aan bij jouw kennis van NLP? Waar heb je behoefte aan? Zoek je brede kennis of wil je direct specifieke kennis?

Als NLP trainer adviseer ik de startende NLP-er de volgende 3 boeken:

Koop ze niet in allemaal één keer. Kijk ze door en kies de voor jou meest aansprekende. Later kan je dan altijd nog de volgende kopen. Of je ruilt of leent ze met andere NLP Practitioners.

JE ONGEKENDE VERMOGENS

Het boek “Je ongekende vermogens” is het boek van Anthony Robbins. Anthony Robbins is de motivator bij uitstek. Hij weet je mee te nemen in de NLP methode en helpt je om jouw talenten te ontwikkelen. Dit was mijn eerste echte kennismaking met de NLP-methode. Het boek “Je ongekende vermogens” geeft een heel mooi overzicht over de technieken en attitudes van NLP. Zonder het woord NLP echt te noemen. Toch speelt Tony Robbins een belangrijke rol binnen NLP.

 

NLP-GIDS VOOR OPTIMAAL FUNCTIONEREN

Neurolinguistisch programmeren voor beginners is de subtitel. Je weet dan al het volgende. Het is een goed en handzaam boek waarin vele NLP-technieken helder worden omschreven. Verder vindt je bijvoorbeeld de spellingsstrategie en een model voor onderhandelingen. Joseph O’Connor is een van mijn favoriete schrijvers op het gebied van NLP. Voor de Visueel ingestelde mensen. Het boek heeft een prachtige cover met contrasterende kleuren. 🙂

NLP VOOR DUMMIES

Dit is een typisch “Dummies” boek. Geel, lelijk en heel herkenbaar. Zoals elk Dummies boek is het helder geschreven en gemakkelijk te lezen. Je vindt er vele  voorbeelden en ervaringen  van de beide schrijfsters. Het boek werd mij geadviseerd op de trainersopleiding. Vanuit de gedachte, wat goed is voor een NLP trainer moet ook goed zijn voor een NLP practitioner.

Belangrijke tip:

Wil je de boeken eerst eens goed doorlezen. Op bol.com kan je de boeken inkijken als voorbeeld exemplaar. Wat echter nog slimmer is. Als je een KOBO Plus abonnement start dan kan je een maand lang gratis alle drie de boeken lezen.

De 3 beste NL Boeken

 

Wil je andere boekentips? Lees dan:

Wil je antwoord op de vraag: “Wat is NLP?” Lees dan deze post!