Scroll Top

Tony Robbins, zijn beste boek! “Stap in jouw grootsheid”

oude cover Awaken the Giant within

NLP Boeken Den Haag, Tony Robbins

 

“Stap in jouw grootsheid” is de Nederlandse vertaling van “Awaken the giant within”, 1 van de eerste boeken over NLP die ik gelezen heb. En het wordt eens tijd dat ik meer aandacht geef aan 1 van zijn boeken. Via Tony Robbins ontdekte ik NLP en is mijn ontdekkingsreis naar een beter leven begonnen.

Persoonlijk vind ik het een van de betere boeken van Tony Robbins. Beter zelfs dan “Je ongekende vermogens”

Tony maakt NLP eenvoudig en hij beschrijft een aantal basisprincipes.

oude cover Awaken the Giant within
De “oude” versie van Awaken the giant within van Anthony Robbins.

Wat zijn de basisprincipes die Tony Robbins heeft omschreven:


Pijn en plezier principe

Wat motivatie onderscheid Tony 2 richtingen. Of je vermijd pijn of je gaat op zoek naar plezier. Denk er eens over na. Ben jij iemand die liever pijn vermijd of iemand die pop zoek gaat naar plezier. Wil je meer lezen over het pijn plezier principe lees dan de post: Het pijn-plezier-principe-de-pijnlijke-waarheid

Verander jouw overtuigingen

Wat je gelooft dat bepaald jouw werkelijkheid en hoe je de wereld filtert. Een overtuiging is een idee wat gebaseerd is op een bewijs. Wil je dus veranderen verander dan jouw overtuigingen.

Tony Robbins zegt: Verander jouw taal!

De manier waarop jij praat is een weergave van hoe jij de wereld waarneemt. Als NLP coach heb ik het geluk dat het leren luisteren naar hoe de client zijn taal gebruikt.

Succesvolle mensen gebruiken namelijk transformationele taal. Ze bekrachtigen de positieve emoties. En ze veranderen de negatieve emoties. Let maar eens op dit verschil. Je kunt zeggen: “Er is iets vreselijks gebeurt!” Of je kunt zeggen: “We hebben een nieuwe uitdaging”. Voel je het verschil?

Wil je jouw problemen oplossen? Stel dan de juiste vragen!

Iedereen heeft problemen. Maar er is een groot verschil in de benadering daarvan. Ben jij iemand die zich regelmatig afvraagt: “Waarom overkomt mij dit weer?”. Als dat zo is, verander dan eens jouw vraag. Vraag jezelf af: “Wat is er goed aan dit probleem?” of “Hoe kan ik dit gebruiken als springplank naar een oplossing.”

Onderzoek jouw waarden!

Net zoals overtuigingen hebben waarden een enorme impact op de manier waarop jij jouw leven leeft. Waarden geven richting en waarden bepalen jouw automatische patronen op een manier die jij niet voor mogelijk houd.

Heb je éénmaal jouw kernwaarden ontdekt dan zul je ontdekken dat ineens makkelijker leeft.

Communiceer jouw levensregels

Bepaal wat belangrijk voor je is en communiceer jouw levensregels. Maak duidelijk wat je wil en hoe je het wil hebben. Laat anderen niet raden maar geef ze duidelijke richtlijnen.

Ontdek wat er achter jouw emoties steekt

Wat steekt er achter jouw emoties? En hoe kan je daar achter komen. Dat is wat je leert als je begint met de reis die NLP heet.

Wat draag jij bij aan de wereld

Een belangrijke drijfveer is iets bijdragen aan de wereld. Dit maakt dat jij voldoening haalt uit jouw leven. En wat nog belangrijker is het geeft je inzicht in welke impact jij kunt hebben als persoon. De vraag is: Hoe doe jij dat?

“stap in jouw grootsheid”Conclusie

Tony Robbins geeft je een boek met een paar heldere stappen en Kortom “Stap in jouw grootsheid” is een aanrader.

Lees ook:

Het pijn-plezier-principe-de-pijnlijke-waarheid

3 nlp boeken voor de beginnende NLP Practitioner