Scroll Top

De 3 beste NLP voor dummies boeken

Tekengebied 5
NLP voor Dummies, welke boeken zijn er? In dit artikel geef ik kort weer welke 3 boeken er zijn. En welke jij zou moeten kiezen.
Lees vooral de waarschuwing aan het eind!

De boeken ‘NLP voor Dummies’.Je hebt ze vast wel eens zien staan. De felgele Dummies boeken hebben een felgele omslag en er staat een komisch figuurtje op.

Ooit begon het met Dos voor Dummies. Nu kan je kiezen uit een heel scala van boeken. Wil je meer weten over de geschiedenis kllik dan op deze link.

Inmiddels weet je al dat, Neuro linguïstisch programmeren, oftewel NLP  een krachtig hulpmiddel is om de kracht van je geest en emoties aan te boren. Door te leren hoe je denkt en hoe je je emoties kunt beheersen, kun je jezelf in staat stellen positieve veranderingen door te voeren die je helpen je doelen te bereiken, succesvolle relaties met anderen op te bouwen en je communicatievaardigheden uit te breiden. En in deze post licht ik de 3 NLP voor Dummies boeken toe.

Je kan echter nog heel veel andere soorten Dummies boeken. Zoals:

 • Verbeter je sportprestaties met Sportspychologie voor Dummies
 • Boekhouden voor Dummies
 • Een Eigen bedrijf starten voor Dummies
 • Mindful leiderschap voor Dummies
 • Cognitieve gedragstherapie voor Dummies
 • Dyslexie voor Dummies
 • Ketodieet voor Dummies

Ook al lijkt de naam Dummies wat denigrerend. Elk Dummies boek geeft je een hele goede introductie in het onderwerp waar je interesse voor toont.

Heb ik eerder een post geschreven over de 3 beste NLP-boeken voor een beginnende NLP Practitioner. Nu zal ik je een 3-tal boeken aanreiken die jou een heel stuk op weg helpen met jouw NLP- en persoonlijke ontwikkeling.

Coachen met NLP voor Dummies

Coach zijn is een prachtig vak en als je coach wil worden dan is het fijn om te weten dat je een hele toolbox aan coaching technieken hebt. Zodat als jij gaat coachen, je deze in jouw rugzak hebt zitten.

Coachen met NLP voor Dummies is ontworpen om je te leren hoe je NLP-vaardigheden kunt gebruiken in coaching, om je cliënten naar succes te begeleiden. Je leert hoe je doelen bereikt, een coaching sessie leidt, de juiste vragen stelt en de basis legt voor verandering. Of je nu NLP-coach wilt worden of NLP-vaardigheden wilt gebruiken in je bestaande coaching- of managementfunctie, dit boek legt uit hoe je iemand kunt coachen op persoonlijk of zakelijk niveau.

Dit boekt neemt je mee door alle NLP-principes nog eens met je door te nemen. Het accent ligt op het coachen en is een goede introductie in het coaching model en ook een mooie introductie in NLP.

NLP voor Dummies

Het standaardwerk over Neuro linguïstisch programmeren. Een mooie introductie in op het gebied van NLP. Dit boek neemt je mee in alle theorie en legt de diverse principes uit van NLP.

Zoals elk Dummies boek is het helder georganiseerd en geeft je vele tips en oefeningen. Als je NLP wilt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling dan is dit boek voor jou.

Kate Burton is een vooraanstaand internationaal coach en Romilla Ready is een NLP Master Practitioner beide geven een goede introductie in het NLP gedachtengoed.

NLP op het werk voor Dummies

Overal ter wereld gebruiken mensen Neuro-Linguïstisch Programmeren om hun communicatievaardigheden te verbeteren, een band met anderen op te bouwen, positieve veranderingen in hun leven aan te brengen en hun doelen te bereiken. In een zakelijke context kun je de prestaties van jezelf en jouw team verhogen door deze principes te gebruiken. Deze praktische gids in NLP op het werk zal u helpt je flexibeler, invloedrijker en succesvoller te worden in jouw carrière.

Waar heb je meer aan NLP dan op je werk. Vergaderingen, meetings, collega’s het draait allemaal om communicatie.

Als je daarin flexibeler, invloedrijker en succesvoller wilt worden op je werk, laat dit boek je zien hoe je neuro linguïstische programmeertechnieken kunt gebruiken.

Welke van de 3 NLP boeken voor Dummies is het beste voor jou?

Het antwoord is heel gemakkelijk.

Koop ze alle 3!!!

Dat is wel wat overkill dus ik zal het je gemakkelijker maken want alle 3 de NLP voor Dummies boeken geven je een goede introductie.

 • Ben je coach of wil je coach worden lees: Coachen met NLP voor Dummies
 • Wil je groeien als persoon of je wil een mooi referentieboek neem dan: NLP voor Dummies
 • Wil je met NLP aan de slag op jouw werk, kies: NLP op het werk voor Dummies

  Waarschuwing!!!

  ‘De kaart is niet het gebied’, een belangrijke uitspraak en vooronderstelling van NLP. Oftewel het boek is niet zoals de NLP opleiding zoals een NLP Practitioner. 

  Wil je echt NLP leren dan haal je dit niet zo gemakkelijk uit een boekje. Een NLP opleiding of een introductie in NLP is dan de volgende stap. Woon je in Zuid Holland en ook nog in Den Haag? Dan heb je geluk, bij mij kan je de NLP practitioner en NLP Master Practitioner volgen.