Scroll Top

Lifecoaching en NLP is dat een goede combinatie?

Lifecoaching en NLP Den Haag Rotterdam

Lifecoaching, waarom zou je dat willen?

In ons dagelijks leven hebben we te maken met diverse levensgebieden. Elke gebied heeft impact op de andere gebieden. Met lifecoaching gaan we de balans tussen al deze levensgebieden herstellen. 

Voorbeelden van deze gebieden zijn:
 
 • Gezondheid.  Jouw mentale en fysieke gezondheid. Dat wil zeggen: rust in je hoofd, vitaliteit, energie, eet- en voldoende slapen.
 • Familie en vrienden.  Jouw sociale contacten (Je gezin, familie, vrienden, kennissen)
 • Geld. De status van je financiële situatie (is deze toereikend, zijn er zorgen)
 • Fysieke omgeving. De omgeving waarin je woont en beweegt. Voelt dit vertrouwd en veilig?
 • Vrije tijd. Tijd voor jezelf en leuke dingen doen. Heb je voldoende tijd voor jezelf en geef je daar ook aandacht aan?
 • Carrière. Werk en loopbaanontwikkeling. Heb je plezier in jouw werk en geeft het voldoening?
 • Persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke groei. Maak je persoonlijke keuzes en leer je daarvan.
 • Liefde/romantiek. Jouw contact met je partner of op romantisch gebied
Als het op 1 van deze gebieden niet zo goed gaat. dan heeft dat impact op andere gebieden. Op zo’n moment kan je een lifecoach inschakelen.

Wat doet een lifecoach? 

Met lifecoaching brengen we jouw leven in kaart. Zijn de levensgebieden en de kwaliteit daarvan in beeld. Dan werken we gericht aan de verbetering van dat levensgebied.
 
Dit doen we door:
 
 • Onderzoek naar jouw talenten, omdat dat de beste springplank is naar succes.
 • Versterken van jouw zelfvertrouwen, want dan gaat het gewoon gemakkelijker.
 • Stapsgewijs werken aan jouw doelen. Als je steeds stapjes maakt dan en maakt dat het succesvliegwiel in werking treed.
 
Je leert ook nog:
 
 • Beter communiceren, waardoor je nog beter kenbaar kan maken wat je wil.
 • Je leert hoe jouw motivatie werkt en als je dat weet dan wordt het een stuk gemakkelijker
 • Hoe jij jouw mindset zo kan gebruiken dat het vanzelfsprekend wordt dat iets lukt. (Als je eenmaal weet hoe het werkt dan wordt het verslavend.)

LIfecoaching, Hoe werkt dat?

Elke coach is anders en heeft zo zijn eigen voorkeuren. Dit geldt ook voor mij. Ik werk het liefst met beproefde methoden. NLP is de methode waar ik je graag in meeneem. 
 
Als we coachen dan leer je de theoretische basis waarom je doet wat je doet. Daarna passen we dat toe in een oefening. En bespreken we hoe jij dat toepast in jouw dagelijkse leven. 
 
De 3 belangrijke pijlers waarop ik mijn handelen baseer.

Neuro Linguïstisch Programmeren

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een beproefde methode. Het bestaat al sinds 1970. En is de keuze voor persoonlijke ontwikkeling.

Technieken die we kunnen gebruiken in coaching zijn te vinden op: Wat-leer-je-in-de-nlp-practitioner?

De basis van life coaching en NLP is dat jouw levensgebieden elkaar versterken. Als we dus winst maken in 1 van jouw levensgebieden. Dan heeft dat een versterkend effect op jouw andere levensgebieden.

Intuïtieve Opstellingen

De wijze waarop je reageert en handelt is beïnvloedt door jouw familie. Zij hebben een enorme invloed op jouw dagelijkse patronen. Een intuïtieve opstelling kan onderdeel zijn van de coaching. Jouw waarden en gewoonten zijn ontstaan in jouw jeugd. Dus als we weten wat de invloeden vanuit jouw jeugd. Dan kunnen we het ongewenste gedrag veranderen.

 
Productiviteits-methode

Design Thinking is de methode voor het ontwikkelen van een toekomstvisie. Daarmee bouwen we aan een structuur zodat de verandering gemakkelijker gaat. Dat betekent dat we planmatig aan de slag gaan met jouw persoonlijke lifecoaching

Wil je meer geluk of levensvreugde?

Dan is het misschien nog niet zo’n slecht idee om lifecoaching te overwegen. Je kan contact opnemen met Arno via as@trener.nl  of een appje sturen naar 0622197477. Een kennismakingsprek is altijd gratis.