Scroll Top

Is NLP zweverig: Help, mijn vriendin is zweverig geworden.

Platonic love

Is NLP Zweverig? Dat is een vraag die mij wel eens gesteld word. Onlangs werk mijn aandacht getrokken door een online bericht van de telegraaf. deze week werd ik gegrepen door deze kop in de krant. Mijn vriendin is zo zweverig dat ik er gek van word.

Is NLP zweverig?

 Ja, dat zou je wel kunnen zeggen. En sommige mensen die een NLP-opleiding hebben gevolgd worden in sommige gevallen irritant. En toch kan het zo zweverig zijn als jezelf wil. (Ik ken iemand met een controller functie bij een groot bedrijf, een echte analyticus. Die elke ochtend een spirituele kaart trekt.) Feit is: “Iedereen gaat daar anders mee om! “

Dan springen er gelijk 3 zaken in mijn hoofd:

Korte samenvatting uit het stuk: Mijn vriendin is zo zweverig dat ik er gek van word. De schrijfster heeft een vriendin die bevlogen is om de mensheid te helpen en wil haar baan opzeggen en beginnen als Reiki therapeut. In haar enthousiasme wil ze ook haar hele omgeving meeslepen in haar spirituele reis.

  1. Prachtig dat iemand zo snel geïnspireerd raakt. En de stap neemt om haar leven om te gooien. Zich te verdiepen en te professionaliseren in Reiki en een Reikimeester te worden.
  2. Wat blij ben ik dat ik NLP beoefen en dat ik NLP uitdraag zoals Richard Bandler dat bedacht heeft. Zijn kerngedachte is: blijf vooral voor jezelf nadenken en loop niet achter elke spiritueel leider aan die je tegenkomt.
    Het mooie is dat in mijn trainingen zich vooral mensen aansluiten die nuchter genoeg zijn om zich te realiseren wat voor hen gaat betekenen. En dat is ook de kern van NLP zoals ik dat graag leer aan mijn studenten.
  3. Iedereen in mijn trainingen is vrij om te kiezen hoe hij of zij invulling wil geven aan zijn eigen NLP.  Het is zo belangrijk dat je je realiseert dat als je bij mij een NLP Opleiding volgt dat je de structuren leert. Begrijp je de structuur dan mag je je eigen slingers ophangen. En ieder is vrij om het zo te doen zoals zij willen.

NLP is leren en creëren

NLP leert je gedrag analyseren van succesvol gedrag. Dat betekent dat je dus op zoek gaat naar voorbeelden in jouw omgeving die dat gedrag al vertonen. En dan is het een kwestie van analyseren. In NLP termen noemen we dat Modelleren. De Disney strategie is zo’n model waarin Walt Disney zijn creatieve vermogen werd gemodelleerd.

Zodra je weet, hoe mensen dat succesvolle gedrag voor zichzelf creëren. En je dus weet welke strategie de mensen gebruiken. Dan kan je die strategie gebruiken om datzelfde gedrag te creëren.

En in het creëren van dat gedrag maak je dus gebruik van de diverse NLP-technieken (Zoals werken met jouw interne voorstelling door middel van submodaliteiten of Ankeren.) en die de obstakels opruimen die jou in de weg staan om te bereiken wat jij wilt.

Lijkt het jou leuk om te leren hoe je dat doet? En ben jij er klaar voor om te groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling

Maak dan een kleine stap en maak een afspraak voor coaching met Arno Smit of een kennismakingsafspraak als je interesse hebt in een NLP-opleiding. Dat kan eenvoudig via 06 – 22 19 74 77 of via het contactformulier.

Realiseer je dat door deze kleine actie jezelf een goed gevoel kunt bezorgen.