Scroll Top

Hoe je door focus, jouw stemming reguleert!

Focus NLP Den Haag

Het resultaat van 30 minuten focus. Inmiddels stuur ik al ruim een maand elke week een email.  Vorige week was dat “Hoe ik mijn ADD overwon”. Een mail over hoe ik gemakkelijk geïnspireerd raak. En ik mag wel zeggen dat ik daardoor trots op mezelf kan zijn.

Op dit moment in mijn leven draait alles weer op Focus. En hoewel focus, een woord is voor een gemoedstoestand is. Oftewel een ‘state’ in NLP-taal. En als NLP’er, ben je in staat, deze gemoedstoestand, overal en altijd op te roepen doormiddel van ankeren.

En het is ook een nominalisatie, dat wil zeggen dat het een algemene term is. Of zoals we wel eens zeggen, is dit (focus) iets wat we in een kruiwagen kunnen leggen.

Dat betekent dus dat focus meer is dan alleen een staat.

 

Wat is Focus nog meer? 

In het boek De kracht van Rust, Mirjam van der Vegt geeft Mirjam een mooi voorbeeld van focus en wat dat betekent voor jouw leven.

Persoonlijk vind ik de uitspraak 

BEOORDEEL DE DAG NAAR WAT JE ZAAIT, IN PLAATS VAN OOGST 

een van de krachtigste uitspraken en dit is op dit moment bepalend voor hoe ik in het leven sta.

Focus bepaald jouw gevoelens

De meeste mensen richten zich op de resultaten. Als je je focust op de resultaten, het oogsten dus, dan zal je al jouw aandacht op richten. Als dat dus tegenvalt, dan heeft dat direct invloed op jouw stemming en emoties. 

Terwijl als je je richt op jouw acties, dus wat je zaait. Dan verander je je bewust jouw focus en daarmee jouw gevoelens. En dan ontdek je dat je op zijn minst acties moet ondernemen en acties zijn meetbaar.

Acties die meetbaar zijn zijn onder andere:

  • Eindelijk jouw doelen opschrijven
  • Dat mailtje verzenden
  • Die ene cursus doen die je eigenlijk altijd had willen doen
  • Die oude vrienden weer eens opbellen hoe het met ze gaat
  • Tijd vrijmaken voor jouw gezin en vrienden
  • Vragen om opslag
  • Die nieuwe baan zoeken
  • Die salsa les boeken
Neem even 5 minuten de tijd om een actie in gang te zetten en voel gelijk hoe jij weer die controle krijgt in jouw leven.

Welke fouten maken de meeste mensen?

De meeste mensen vergeten actie te ondernemen. Is het niet Tony Robbins die tot in den treure blijft roepen. “You have to take massive action!”. Je moet dus in actie komen, doe je oefeningen, maak je bed op, ontwikkel een opsta-strategie en ochtendritueel en kom in beweging. Het is net als met fietsen, ben je eenmaal aan het trappen en ben je in beweging dan kan je ook sturen en richting bepalen.

 

Wat is het verschil tussen mensen die actie ondernemen en mensen die geen actie ondernemen?

Zelf was ik iemand die voortdurend in mijn hoofd zat. Ik kon eeuwig nadenken over wat ik wilde en hoe mooi dat zou zijn. Zodoende heb ik veel te laat NLP ontdekt. Laat ik het beter verwoorden. Ik heb te lang gewacht om actief met NLP aan de slag te gaan. Ik ben te laat achter mijn dromen aangegaan en kwam er te laat achter om een NLP Opleiding te doen. 

Inmiddels weet ik beter. Die opleiding, had ik eerder moeten doen, veel eerder. En zo zijn er meer mensen die lang in hun hoofd blijven zitten. Die de stap niet durven te maken. Maak je die stap niet, dan zal je nooit weten hoe het zal zijn. En je zal altijd blijven denken: “Had ik maar?”

En wie ben jij?

Ben jij degene die blijft dromen of ben jij degene die in actie komt en aan de slag gaat om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen?

Vraag bijvoorbeeld vrijblijvend info aan. Of boek die kennismakingsafspraak. Dat is in ieder geval een eerste stap. Als je met pech langs de weg staat dan bel je toch ook de ANWB?