Scroll Top

De mentale truc om mijn overtuigingen te veranderen!

overtuigingen NLP Den Haag

Stel je voor dat je jezelf kon overtuigen om alles te doen wat je wilt. Hoe zou je daarvan kunnen profiteren? Wat zou je willen bereiken? Welke stappen zou je zetten? Wat dacht je van het verbeteren van je rapportcijfers? Een nieuwe taal leren? Je sociale vaardigheden verbeteren? Verliefd worden op je speciale iemand? Of misschien het het miljoenen euro’s idee te vinden en te behalen? Wat het ook is, er is een manier voor u om het te verkrijgen. Ik zal je vertellen hoe.

Jouw overtuigingen houden je tegen

Als jij leeft met beperkende overtuigingen dan is het nu wel tijd om deze los te laten.Die overtuigingen ontstaan tijdens jouw leven. Je vormt ze dus naar aanleiding van wat er buiten jou gebeurt.  En hoe die overtuigingen jou tegenhouden dat zal ik je laten zien met een eigen voorbeeld.

Hoe ik leerde om een nieuwe afspraak te maken met mijn eigen ik

Inmiddels ben ik bewust meer dan 2 weken zonder TV. Ja, ik heb hem nog wel. En mijn familie kijkt ook nog naar de TV. Alleen ik wilde minder TV kijken. Dat ging gemakkelijk, want in de vakantie was ik de TV al ontwend. Echter er zat nog wel een overtuiging die in de weg zat bij het behalen van mijn doelen.

En dan ontdek je opeens hoe slim onze menselijke hersenen en overtuigingen werken.

Op het moment dat ik besloot om geen TV meer te willen kijken, kwam de volgende gedachte in mij op:” Als ik geen TV meer mag kijken van mijzelf, dan mag ik ook niet meer netflixen. Dit is nu zo’n overtuiging die dan opeens uit het donkere steegje opeens in je nek springt en maakt dat je het opgeeft.

Daar kwam nog eens bij. Als iemand van ons gezin TV ging kijken, ik demonstratief in de andere kamer ging zitten. En natuurlijk vertelden zij ook dat ik dan ook niet meer mocht netflixen en internetten. Gelukkig deelden we wel deze beperkende overtuiging.

Hoe ik mijn beperkende overtuiging heb aangepakt!

In de NLP Practitioner leer je hoe je doormiddel met submodaliteiten jouw overtuigingen kunt veranderen. Het is een proces waarbij je leert. En tijdens dat proces heb ik de beperkende overtuiging losgelaten en ingeruild voor een betere overtuiging.

Welke overtuiging zou jij kiezen?

Stel dat jij zou mogen kiezen. Wat zou jij dan kiezen, welke overtuiging zou jij dan willen hebben? Welke overtuiging zou maken dat jij wel iets onderneemt en volhoudt omdat je er voor gekozen hebt.

In mijn geval was het doel: Minder TV kijken of TV vermijden (Ik weet het, beide zijn niet positief of SMART opgesteld)

De beperkende overtuiging was: “NU mag ik ook niet meer internetten en Netflixen.

Door mijn onbewuste processen hun gang te laten gaan heb ik mijn beperkende overtuiging veranderd in een nieuwe functionelere overtuiging. Hierin neem ik je even mee.

De reden dat ik minder TV wilde kijken werd gevormd doordat ik vaak bleef hangen in programma’s en ongevraagd nieuws kreeg waar ik niet op zat te wachten. Dus het verkrijgen van meer vrijheid was het doel en mijn nieuwe overtuiging paste precies in dat straatje. Netflix en internetten zijn beide zaken waar ik uitstekende controle op kan uitoefenen. En de overtuiging dat ik zelf wel uitmaak wat ik kijk is een hele krachtige overtuiging. 😉

Wil jij ontdekken wat je kan veranderen in jouw leven? Overweeg dan eens of NLP  wat voor je is. Neem contact op met Arno 06 22 19 74 77 of via email as@trener.nl