Scroll Top

De 10 belangrijke inzichten die ik had willen hebben voordat ik aan NLP begon!

Persoonlijk heb ik veel aan NLP te danken het helpt mij om mijn leven op de rit te houden. Niet alleen op dagen dat het niet zo loopt zoals het moet lopen. Ik pas het dagelijks toe en heb er heel veel profijt van in mijn onderwijspraktijk. Daarnaast geeft het mij veel richting en ondersteund het mijn visie om een verandering in gang te zetten niet alleen bij mijzelf, maar ook bij anderen. In de loop der jaren heb ik dan enkele wijsheden gevonden die ik graag met je wil delen.

Had ik maar eerder de moed gevonden om de eerste stap te zetten.

Uitstelgedrag betekent dat je dingen niet meteen doet, maar steeds uitstelt naar later. Het lijkt soms alsof er altijd wel een goede reden is om niet meteen aan jezelf te werken. Het gewone leven is al stressvol genoeg, dus heb je geen zin om nog een cursus te volgen, zoals een NLP-cursus. Het heeft daarom te lang geduurd voordat ik echt met NLP aan de slag ging. Dat had ik dus eerder moeten doen.

 

Met deze schat aan kennis voelen de vele andere hulpboeken plotseling overbodig

Kijk eens naar de lijst met de 3 beste NLP-boeken (klik hier). Mijn reis met NLP is begonnen met het lezen van NLP-boeken. Heel veel NLP boeken. Natuurlijk heb ik ook veel andere zelfhulpboeken gelezen en lees ze nog steeds. Zelf ervaar ik dat als waardevol. Ik heb veel bijzonder boeken gelezen en ik denk dat de technieken die je in de meeste boeken vindt, echt werken. Stel je eens voor! Dat alles wat je leest in een zelfhulpboek. Dat dat  opeens veel duidelijker wordt. Hoe zou dat zijn? En bedenk dan dat het daardoor veel makkelijker wordt om dingen te doen. Of dat je die boeken niet meer nodig zijn omdat je weet wat je wil.

 

Ik voel me veel rustiger omdat ik nu makkelijker controle heb over mijn emoties.

Het is heel belangrijk voor schoolgaande kinderen om te leren hoe ze hun emoties kunnen controleren. Dit geld natuurlijk ook voor volwassenen en tieners. Het beter je dit kunt hoe gemakkelijker jouw leven gaat lopen. Als mens hebben we zo ongeveer 120.00 gedachten, 90.000 zijn zelfs negatieve gedachten. Dan is het dus gemakkelijk om in die negatieve sfeer te blijven hangen. Als je tijdens de NLP Practitioner hebt geleerd hoe je met emotionele reacties om kunt gaan. Dan kan je je misschien voorstellen hoeveel een leven kan veranderen.

Het gevoel dat ik eindelijk de gebruiksaanwijzing voor de rest van mijn leven heb gevonden

Toen ik ooit mijn eerste NLP Practitioner begon vertelde de trainer. “NLP is een lifestyle!”. Op dat moment dacht ik:” Ja, dat zal wel. Maar dat gaat nooit bij mij gebeuren!” Nu een aantal jaren later moet ik toegeven dat het wel zo is. Ik gebruik vaak de principes uit de NLP-opleiding. Daar heb ik de handvaten gekregen om problemen op te pakken. NLP helpt me begrijpen waarom ik dingen op een bepaalde manier doe. Het is als een handleiding voor mij geworden. Bovendien is het er eentje die ik gewoon altijd bij mij heb.

De gerichte focus die ik nu heb geeft mij veel plezier

Ik kan heel gemakkelijk geïnspireerd raken en daarmee snel afgeleid. Tegenwoordig is het al heel moeilijk te bepalen hoe je in het leven moet staan. Het is zo gemakkelijk om je te laten afleiden door wat anderen vinden. NLP is naar mijn mening de manier waarmee je weer jouw ware ‘Purpose” te ontdekken. In een NLP Practitioner ontdek je weer wat jouw levensdoel is en waarom jij echt hier bent.

 

Accepteren kan je leren

Accepteer de persoon en verander het gedrag, een universele NLP-wijsheid. Dat kan je dus ook op jezelf toepassen. Zelfacceptatie is gemakkelijk als je weet waarom je de dingen doet zoals jij dat doet. Er zijn nu eenmaal, universele theorieën. Die verklaren waarom mensen op een bepaalde manier reageren. Zelf ben ik iemand die houdt ervan om alle opties open te houden. Dat maakt mij een goede coach want ik kan daardoor respectvol met anderen om gaan. Toch staat het mij wel eens in de weg als ik bijvoorbeeld een planning moet maken. Dan houd ik te veel opties open. Dan kan het dus voorkomen dat het mij niet lukt omdat ik dan met te veel factoren rekening houd. Door NLP heb ik dat echter leren omarmen en te gebruiken. Juist op de momenten dat het nodig is heb ik geleerd te kunnen schakelen naar gedrag wat mij wel helpt. Hoe zou dat voor jou zijn als je dat ook zou kunnen.

 

De creatie van de invloedrijke persoon die ik nu wil zijn

Visualisatie, manifestatie zijn heel erg hippe termen die momenteel het heel erg goed doen. Maar hoe doe je dat dan. Hoe zorg je er voor dat je de meest invloedrijke persoon in de kamer bent. Veel mensen ervaren dat er niet naar ze geluisterd wordt. Dat betekent dat ze er mentaal nog niet klaar voor zijn om invloed te ervaren. Wat dat betekent voor jouw leven. Alle veranderingen beginnen met een enkele gedachte. Ook als je van plan bent een carrièrestap te gaan maken. Dan is het belangrijk om eerst jouw mindset te veranderen.

 

Betere controle over mijn reactie op bepaalde zaken

Ben jij iemand die wel eens er iets uitflapt en waarvan je later spijt krijgt? Hoe beter jij jezelf kent hoe beter jij kunt reageren in bepaalde situaties. Of dat je niet weet hoe je moet reageren. Neem je dit mee tijdens jouw NLP-opleiding. Dan zal je ontdekken dat je veel beter bent in het reageren op bepaalde reacties. Waarom dat zo is dat zal je dan leren.

 

Een betere balans bereiken zonder daar al te veel moeite voor te doen

Het leven an sich zal je geen balans gunnen. Er zal altijd wel iets gebeuren wat je niet zal verwachten en waardoor jij uit evenwicht raakt. Hoe fijn zal het dan voor jou zijn als je gemakkelijk en eenvoudig weer de draad kan oppakken. Hoe zou het zijn als je flow in jouw werk en jouw leven zal bestaan als je alles helder hebt.