Scroll Top

10 redenen waarom coaching je verder kan helpen

10 redenen waarom coaching je verder kan helpen

 1. Een coach het helpt je richting te bepalen

  Als je je verloren en richtingloos voelt, ben je niet de enige. Veel mensen dwalen door het leven zonder écht een plan te hebben. Een coach kan dit veranderen door je ware doel te achterhalen en je te helpen focus te houden. Als je eenmaal dat uiteindelijke doel voor ogen hebt, is het werken met een coach de ideale manier om in kleine, handelbare stappen je doel(en) te realiseren.

 2. Focus, focus, focus

  Omdat je die herhaling nodig hebt; je hebt die consistentie nodig. We moeten voortdurend aan onze ideeën worden herinnerd – dag in dag uit, week na week. Een coach zorgt ervoor dat je consequent de dingen die belangrijk voor je zijn. Je doet, volgt, meet en verbetert. De consequente focus om je dichter bij je doel te brengen is een sleutel tot succes.

 3. Leer je hersenen trainen in een winnende mindset

  Alle topsporters hebben coaches om hun lichaam te trainen, maar wat topsporters echt onderscheidt, is hun winnende mindset. Mind over materie telt écht – niet alleen in de sport, maar ook in je werk en het  leven. Als je wilt ontwikkelen, moet je denken als een winnaar – en een goede coach traint jouw hersenen om precies dat te doen.

 4. Pure helderheid

  Een goede coach is getraind om je betere vragen te stellen dan je zelf zou kunnen bedenken. Coaches helpen je extreem duidelijk te krijgen over wie of wat je wilt zijn. Ontdek je passie en de reden waarom je op deze wereld bent!

 5. Uitstelgedrag is verleden tijd

  Een goede coach helpt je om ‘pijn’ om te zetten in iets dat je van brandstof voorziet. Veel mensen zijn erg goed in het spelen van verstoppertje omtrent hun emoties en gedachten.  Een goede coach is iemand die de onderbouwing van menselijke psychologie en het gedrag begrijpt, en dit kan toepassen om gedrag daadwerkelijk te veranderen.

 6. Een coach helpt je jouw volledige potentie te benutten

  Als je jezelf wil ontwikkelen, moet je de lat hoger leggen. Maar van dag tot dag kun je jouw doelen gemakkelijk uit het oog verliezen door de dagelijkse drukte. Een goede coach zorgt ervoor dat je jouw volledige potentie benut door je te vertellen dat je groter kan gaan denken. Een coach ziet jouw potentieel en daagt je uit deze te benutten.

 7. Een coach bespaart je tijd en onnodige stress

  Een coach die ervaring heeft in hetgeen je probeert te ontwikkelen zal je helpen om jouw eigen vooruitgang te versnellen. Je hebt advies nodig van iemand die het al eens heeft gedaan. Iemand die op het niveau is waar jij graag naar toe wilt.

 8. Een coach geeft je objectieve feedback

  Je bent op zoek naar objectieve feedback over of hetgeen je doet ook echt zin heeft , zowel moreel als qua doelen die we nastreven. Je wilt weten of je de goede richting uit gaat. Een coach kan je een objectieve beoordeling geven of je op het juiste pad zit.

 9. Een coach helpt je jouw vertrouwen terug te winnen

  Wanneer je een tijdje hebt zitten worstelen, is het gemakkelijk gedemotiveerd te raken en het vertrouwen in je eigen kunnen te verliezen . Door je terug op het goede pad te brengen, helpt een coach je om het vertrouwen en de motivatie te herontdekken die je nodig hebt om écht te veranderen.

 10. Een coach helpt je gelukkiger te zijn

  Coaches weten hoe ze je kunnen helpen om stress te verminderen, aspecten van je leven te vereenvoudigen en even ’terug te schakelen’ of te heroriënteren overt wat jou nu het gelukkigst maakt. Wat heb je aan verhoogde productiviteit of winstgevendheid als je niet helemaal gelukkig bent? Weinig toch? De basis van geluk zit hem in je mindset, een onderdeel waar een coach je perfect in kan begeleiden!