Scroll Top

Stress, NLP technieken die je direct helpen

Stress verminderen met NLP

Stress en NLP

Stress en NLP. In deze post zul je de vele nlp oplossingen ontdekken. Er zijn heel veel methoden en NLP technieken die je kunt toepassen om stress het hoofd te bieden. Voor iedereen is er dus een andere en juiste aanpak voor handen. Kom je voor persoonlijke coaching dan zoeken we de juiste technieken voor jou. Ben je op zoek naar een innerlijke ontdekkingsreis, dan is de NLP Practitioner wat voor jou!
Voor de lichamelijke en emotionele effecten van stress kan je deze link volgen.
 

Wat is stress vanuit het NLP Perspectief!

Vanuit het NLP perspectief is stress een natuurlijk bijproduct van verandering. Het gaat er niet om dat je stressvolle situaties vermijdt, het gaat er meer om hoe je met die stress om gaat. De technieken, methoden en stretegie leer je allemaal in de NLP Practitioner.
 
Ook al hebben we niet alles onder controle in onze omgeving. We kunnen kiezen hoe we willen reageren op de omgevingsstimuli en situaties.
 
Elke gebeurtenis kan een negatief effect op onze gezondheid hebben of niet. En die keuze ligt geheel bij ons. En hoe wij die keuze maken heeft dus invloed op onze stress.
 
Wil je minder stress, dan is het van belang om de activiteit autonome zenuwstelsel aan te pakken met NLP.
 
Traditioneel gezien zijn er veel manieren om te leren omgaan met stress. Desensibilisatie is zo’n methode. Daarin wordt de persoon steeds weer blootgesteld aan de stressvolle situatie. Daardoor kan de persoon wennen aan de situatie en er beter mee leren om gaan.
 
NLP geeft je een variatie aan gereedschappen, technieken en vaardigheden. Dit gaat verder dan de traditionele stressmanagement technieken. Met NLP leer je, sneller en gemakkelijker omgaan met stressvolle situaties.
 
Beter jouw stress managen? Dit zijn de NLP technieken, methoden en strategieën:

NLP technieken 

 • Dissociatie technieken, zoals de V-K Dissociatie. Zodat stress gebeurtenissen minder impact hebben
 • Werken met de perceptuele posities. Zodat stressvolle gesprekken kunt oefenen en evalueren
 • Technieken waarmee je leert je staat te beïnvloeden. Zodat je overal en altijd in de optimale emotionele staat bent
 • Aanpassing van het huidige gedrag met behulp van de Swish

NLP Vaardigheden 

 • Het veranderen van de submodaliteiten, zodat de fysieke impact kleiner word
 • Het aanleren van vaardigheden in het omgaan met emotionele reacties
 • Het leren maken van betere keuzes helpt
 • Het oplossen van innerlijke conflicten doormiddel van het integreren van delen
 • Het leren omgaan met onderliggende oorzaken van stress. Zoals beperkende overtuigingen die gevormd zijn in jouw persoonlijke geschiedenis. Met bijvoorbeeld Change personal History.
 • Het bepalen en aanleren van krachtige nieuwe steunende overtuigingen. Je ervaart direct meer vaardigheden. Je voelt je competenter. En je hebt meer vertrouwen om met stressvolle situaties om te gaan
 • De logische niveaus. Zodat je leert dat er een verschil is tussen jouw identiteit en de manier waarop je reageert
 • Het stellen van betere en acceptabelere doelen. Gebruik tijdslijnen, future pacing, new behaviour generator en de Disney techniek
 

Methoden en strategieën

 • Onderzoek van zowel cognitieve en fysieke patronen in relatie tot stress en ontspanning
 • Faciliteren van de verbetering van communicatievaardigheden
 • Het identificeren en herprogrammeren van interne en externe triggers in stressvolle situaties. (Bijvoorbeeld aan NLP-Technieken als Gestapeld anker, gekoppelde ankers, collapsing ankers, Circle of excellence)
 • Onderzoek van verkeerd geformuleerde strategieën. Deze leiden vaak tot stress. Pas je deze aan dan zal je zeker minder stress ervaren.
 • Het herkaderen van de stress en dus het zoeken naar de positieve kanten en eventuele 2e winst
 
Met betrekking tot stress zijn er dus vele mogelijkheden binnen NLP. Dat is ook het mooie.
Ervaar je nu stress? Of wellicht heb je een NLP techniek waarbij je denkt, “Die zou wel eens kunnen helpen!”. Dan zou je kunnen overwegen om een afspraak met Arno in te plannen. Dat kan al door een appje of sms te sturen naar 06 – 22 19 74 77 of een mailtje naar as@trener.nl. Dan plannen we een vrijblijvend gesprek in.