Scroll Top

NLP trainer en coach Arno Smit. Wie is dat?

Hi,

ik ben Arno Smit. Internationaal gecertificeerd NLP trainer, NLP coach uit den Haag.

Hoe ben je trainer geworden?

Als je mij vroeger had gevraagd of ik ooit voor een klas zou staan dan had ik je voor gek verklaard. Dat heeft natuurlijk te maken met een slechte ervaring die ik op de lagere school heb meegemaakt. Nu kan ik terugkijken op meer dan 20 jaar trainerservaring. Ik geef les op MBO’s, HBO’s en Volwassenen onderwijs.

Waar zit jouw passie?

Samenvattend zou je kunnen zeggen dat creativiteit en innovatie een centrale rol spelen in mijn huidige werk. En binnen dat stuk ben ik vooral geinteresseerd in onbewuste patronen.

Vertel iets meer over jouw carrière?

In 1997 startte ik als software trainer gespecialiseerd in creatieve software zoals, Photoshop, Illustrator en Indesign.

Binnen die trainingen heb ik 1 op 1, groepstrainingen en hele omscholingstrajecten gegeven.

Bij de omscholingstrajecten ontdekte ik dat veel deelnemers, grote behoefte hadden aan persoonlijke ontwikkeling.

Zodoende kwam ik uit bij een van de trainingsinstituten die opleidde tot communicatie trainer en coach. Een Post HBO Opleiding waar ik sociaal dynamisch heb leren trainen.

Deze opleiding bracht mij gelijk naar een nieuwe stap in mijn carrière. In 2009 begon ik met lesgeven op de Hogeschool Inholland. Mijn favoriete vakken waren Studieloopbaanbegeleiding, experience marketing en onderhandelingsvaardigheden.

En in 2009 startte ik met mijn eerste NLP Practitioner en in 2010 direct daarna mijn NLP Master Practitioner. Als snel volgde ook de NLP Trainersopleiding in 2010 die ik afrondde in 2011.

Drijfveren om NLP te leren

In alle lessen die ik geef wil ik graag dat mensen iets leren. En ik word heel blij van als ik zie dat mensen groeien en hun grenzen verleggen.

Ooit heb ik gekozen om NLP trainer te worden omdat ik op zoek was naar een beproefde methode om mij zelf te ontwikkelen.

Zelf heb ik altijd het verlangen gehad om mijzelf te verbeteren op het gebied van communicatie en effectiviteit. Na stapels zelfhulpboeken en management boeken was er 1 ding duidelijk. De kennis van vele boeken is juist. Maar hoe pas ik dat toe.

NLP leert je…

NLP heeft mij vooral geleerd om in actie te komen. Niet te veel nadenken en vooral te zorgen voor resultaten.

Wat zou jij willen met NLP? Mail of app naar Arno, as@trener.nl of 0622197477

Je mag natuurlijk ook altijd met mij linken op Linkedin