Scroll Top

Hoe ik met NLP leerde mijn ADD te accepteren

NLP en ADD image

ADD het is maar hoe je het noemt? Hoe ik met NLP leerde mijn ADD te accepteren

Je leert het in de NLP Practitioner die binnenkort start.

Ken je dat, dat je de de keuken in loopt en denkt, “Waarom ben ik ook alweer hier?”. En dat iets vervolgens jouw aandacht trekt en dat je voordat je het weet. De afwas aan het doen bent, een broodje aan het smeren of het keukenkastje aan het opruimen. 

Even later keer je naar de woonkamer en opeens herinner je je waarom je naar de keuken ging. Je ging even een schoteltje halen om het theezakje op te leggen. 

Als je dit herkent dan zou het kunnen zijn dat je last hebt van ADD. Echte ADD-ers doen trouwens in bovenstaand voorbeeld nog 3000 dingen tussendoor. En hebben vaak het gevoel dat ze ongefocussed zijn, hun timemanagement niet op orde hebben, snel afgeleid en hun werk nooit afkrijgen.

En als ik het zo lees zijn dat precies de zaken waar die ik herken. Je zou dus kunnen zeggen dat ik ADD-er ben.

Wat is ADD precies?

ADD staat voor Attention Deficit Disorder en is een oude term.

Het wordt gezien als een ziekte waarbij mensen moeite hebben met concentratie en Aandacht. De naam ADD kom je nog regelmatig tegen.

Tegenwoordig wordt de ziekte officieel gediagnosticeerd als een type ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). De exacte naam is ADHD-I. De I staat voor inattentive, wat onoplettend betekent. Als je meer wilt weten, de hersenstichting kan je meer vertellen over ADD en ADHD

Wat kan NLP betekenen?

Wat ik zo mooi vind aan NLP,  is dat het mij dagelijks helpt met anders kijken naar de wereld, het aanpassen van mijn gedrag en hoe ik wil omgaan met wat het leven mij biedt.

Zo ook met mijn ADD. Het ging eigenlijk geheel automatisch dat ik mijn mening over mijn ADD veranderde. En later besefte ik dat het een simpele “herkadering” was. Een NLP techniek die je leert in De NLP Practitioner.

Wat ben ik anders gaan doen?

In plaats van te denken: “Ik ben een ADD-er”  (Wat overigens een uitspraak is op identiteitsniveau!) Denk ik tegenwoordig, “Ik raak gewoon snel geïnspireerd!” En het woord “geinspireerd” geeft mij gewoon een andere energie, waarvan ik blijer gevoel krijg. En dat gevoel maakt dat het ADD gedrag van mij gemakkelijke te accepteren is.

Wat wil jij veranderen?

Wil je meer geluk, je blijer en ontspannender voelen. In control zijn over jouw emoties. Niet gewoon voor een dag, maar gewoon de hele tijd?

Waar loop jij nog mee rond, wat je nog eens wil aanpakken? Heb je last van uitstelgedrag? Mis je iets in je werk? Of in jouw relatie? Of wil je gewoon leren hoe je die dagelijkse problemen wil aanpakken en oplossen? 

Je leert het in de NLP Practitioner die binnenkort start.