Scroll Top

“Nooit meer te druk”. Een nieuwe visie op timemanagement

NLP Timemanagement Den Haag

“Nooit meer te druk” van Tony Crabbe

Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld.

Allereerst, dit boek is een eye-opener. Onze huidige samenleving geeft ons zoveel prikkels dat we keuzes moeten maken. Timemanagement zoals we dat kennen, bestaat niet meer. Het is niet meer lijstjes maken, agenda’s maken en plannen.
Het huidige timemanagement kijkt verder. Zo ook Tony Crabbe. Dit is een inspirerend boek dat je aan het denken zet. Er staan veel onderwerpen in het boek die allemaal direct en indirect invloed hebben op jouw stressbeleving.

Enkele voorbeelden uit het boek:

 • Maak keuzes
 • Druk is een waardeloos merk
 • Vernieuw jezelf
 • Volg je eigen weg

 

Maak keuzes

Stel je voor, je zit weer in de kleuterklas en je mag je eerste schilderij maken.
Je hebt het schilderoverhemd aan, alle kleurtjes staan voor je op tafel en je kunt niet kiezen. Zonder plan begin je de kleuren te mengen. Een kloddertje geel en een puntje rood en je krijgt een mooie oranje kleur. En omdat het zo goed gaat, denk je ‘ik ga nog meer kleuren toevoegen’. Uiteindelijk eindig je met een grote grauwe bruine drab.

Dat is niet wat je wilde.

De kernvraag is:  heb je er ooit voor gekozen om het druk te hebben?

Of heb je zoveel kleuren op je bordje genomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
Is dit het leven dat je wil? De belangrijkste tip is dat je keuzes moet maken in hoe jij jouw carrière wil oppakken. Keuzes zijn niet zonder gevolgen. Als je kiest om 70 + uren te werken per week, dan gaat dat ten koste van iets.
Ten koste van je gezin, relaties, gezondheid, etc, etc.

Vraag jezelf eens af:
“Waar reageer ik automatisch op en waar krijg ik later spijt van dat ik ‘ja’ heb gezegd”?

Wil jij gedachteloze keuzes blijven maken in jouw leven?

Zodra je beseft dat je dit doet, kun  je vanaf nu ook bewuste keuzes maken.

Ook de bewuste keuzes maken gaat ten koste van iets. En het is heel belangrijk dat jij je daar bewust van bent. In coachingssessies nemen we daar tijd voor. We onderzoeken wat jouw automatische patronen zijn en hoe die zijn ontstaan.

Timemanagement is kiezen vanuit jouw hart. Ben je eenmaal in staat om echt te kiezen vanuit je hart en ziel, dan ervaar je de kracht van de juiste keuze.

Druk is een waardeloos merk.

Vraag aan de gemiddelde mens hoe het met hem gaat en hij of zij roept: ‘druk, druk, druk’. Dit was het oude timemanagement.
En hoor je dit antwoord dan is druk een waardeloos merk. Wil je echt scoren, kies dan voor een beter merk.

DRUK, DRUK, DRUK! Dat is wat iedereen roept. Hiermee ben je niet onderscheidend

Vanuit de reclame weten we hoe belangrijk een merk is. Kijk maar eens naar Starbucks; zij weten als geen ander hoe je koffie verkoopt. En mensen kopen daar graag, ook al weten ze dat het praktisch dezelfde koffie is als ergens anders.

Alleen als werknemer of ondernemer kiezen we vaak voor het middengrijs. We zijn liever: ‘druk, druk, druk’ dan dat we kiezen voor wat we belangrijk vinden en wat ons vleugels geeft.

Waar kies je dus liever voor?

Vernieuw jezelf

Wil je impact hebben, dan is het zaak om jezelf te vernieuwen. En wel om 3 redenen:

 1. Kopieercultuur
  Elk idee kan razendsnel gekopieerd worden. Dat gebeurt al in de mode-industrie. Na een modeshow worden de foto’s direct doorgestuurd en de kopieën worden gemaakt.
 2. Technologische ontwikkelingen
  De technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat wat nu cool is volgend jaar niet meer bestaat. We zien ‘oude merken’ uit het stadsbeeld verdwijnen. En er ontstaan voortdurend nieuwe beroepen die tot nu toe nog niet bestaan.
 3. Overload
  We worden overladen met indrukken van buitenaf. De informatiekanalen die iedereen tot zijn beschikking heeft, maken dat we steeds minder focus hebben op wat we willen en wat we kunnen.

Hoe kan je jezelf vernieuwen?
Een vernieuwing begint met onderzoek. Meditatie, yoga, boeken lezen. Het volgen van een NLP Practitioner of NLP Master Practitioner. Allemaal manieren om te onderzoeken wat jouw drijfveren zijn. En in actie komen. Wat is jouw actieplan? Hoe ga je het aanpakken? Hoe krijg jij weer grip op de dagelijkse stress?

Volg je eigen weg

Zodra je weet waar jij energie van krijgt, kun je op pad gaan en jouw eigen weg volgen.
Je eigen weg volgen is niet altijd even gemakkelijk. Als je ervoor gaat, dan vind je beren op de weg.
Je zal tegenslag ervaren.

Je zal weer stress ervaren,  maar dit is andere stress.

Het is de spanning van iets nieuws, iets dat gezonde spanning oplevert, omdat jij bewuste keuzes hebt gemaakt.

Het proces start met in actie komen. Vraag mij hoe je in actie kunt komen. Vraag een gratis kennismakingsafspraak aan via het de chat (rechtsonder in de hoek) of stuur een mail naar as@trener.nl.