Scroll Top

Manipuleren kan je leren, een introductie

Manipulatie NLP Den Haag

Manipuleren kan je leren. Een boek waarin een heleboel waarheden in staan. Het is een belangrijk boek op het moment dat je in een ‘verkeerde relatie’ zit Dan worden al deze technieken tegen je gebruikt. Je leert ze herkennen en als je ze herkent dan kan je je er tegen wapenen.

En een van de kernthema’s is dat het vooral gaat om verwachtingen.

Als je verwacht te leren hoe je kunt manipuleren. Dan zeg ik persoonlijk. NEE! Dit boek is een prachtig voorbeeld waarbij je al gemanipuleerd wordt door de titel.

Je denkt even te kunnen leren hoe je manipuleert. Maar al lezende is dat toch een klus.

Wat bevestigt dit boek?

NLP communicatiemodel NLP

Jaren geleden toen ik startte met NLP. In de eerste les. “Dit is het NLP-Communicatie model!” Zo filteren mensen de werkelijkheid. En zoals zij de wereld waarnemen door deze filters zo zullen ze ook gedrag vertonen. (Voor de NLP-puristen onder de lezer. Dit is een hele korte samenvatting waarin ik het een en ander generaliseer, weglaat en vervorm).

Nu jaren later besef ik mij: “Ik lees dit boek met een NLP-bril op”.
Er staan prachtige zinnen in en het boek citeert zelfs een bestseller als “The Secrect” en gebruikt termen als “selffulfilling prophecy”.

En mijn favoriet: “Als je wil manipuleren, dan moet je jezelf eerst manipuleren!”

Waarom kiezen veel mensen voor een NLP Practitioner?

Die laatste uitspraak: “Als je wil manipuleren, dan moet je jezelf eerst manipuleren!”
Dat is een schok voor velen die NLP kiezen omdat ze hebben gehoord dat NLP manipulatief is.

“Shit, dat hadden we niet afgesproken, eerst mezelf veranderen voordat ik anderen kan veranderen.”

En dat is het mooie van NLP. Die verandering gaat vanzelf. Zonder dat je het merkt en dat je er moeite voor doet (Ook dit is een manipulatie. Je moet er echt wat voor doen.)

Wil je eens kennismaken met wat je leert in de NLP Practitioner? Klik dan op: Wat leer je in de NLP Practitioner?

Of wil je kennis maken met mij voor een introductiegesprek. Stuur een appje naar 06 22 19 74 77 of een mail naar as@trener.nl.

Waarom zou ik je dit boek aanraden?

Het boek Manipuleren kun je leren. Het is een vermakelijk boek wat je inderdaad wat zaken zal bij brengen. Bijvoorbeeld de open deur zoals, “Als jij aardig doet, zal iemand aardig terug doen.” En ook de trucs hoe je zogenaamd druk kan doen. (Ideaal als je opslag wil vragen)

Het boek gaat over manipulatie technieken die mensen kunnen leren en gebruiken. Je ontdekt en leer hoe we kunnen beïnvloeden maar ook beïnvloedt worden. En dat is denk ik de belangrijkste les die we uit dit boek kunnen halen.

Het is een mooie introductie van waarheden die we al jaren aan mensen leren binnen de NLP-cursussen. En het is zeker een stuk voordeliger dan een NLP-cursus volgen en het kost je ook minder tijd.

De vraag blijft echter. “Wat ga je er mee doen? Is dit het zoveelste zelfhulpboek wat je pakt of wil je eens echt aan de slag. En je leven veranderen.

Wil je echt aan de slag! Dan is jouw nieuwe leven 1 appje of een mail verwijderd. Stuur jouw vraag naar 06 22 19 74 77 of een email naar as@trener.nl. En dan gaan we aan de slag.

Boekbespreking Manipuleren-kan-je-leren-NLP-Den-Haag.png