Scroll Top

Ikigai oftewel het japanse geheim voor meer geluk in jouw leven

Ikigai NLP Den Haag

Ikigai is het geheim voor meer geluk in jouw leven. De beide auteurs zijn op zoek gegaan naar het geheim naar een gelukkig en gezond leven. Hun voorliefde van Japan heeft gemaakt dat zij op zoek gegaan zijn naar de geheimen van hoogbejaarde japanners. Wat heeft ervoor gezorgd dat deze mensen zo gelukkig oud kunnen worden en hoe kan jij dat ook leren.

Aangetrokken door het prachtige model van Ikigai. Waarmee jij ook jouw eigen levensgeluk kunt vinden heb ik dit boek gekocht en alvast voor jou gelezen.

Welke van de 2 boeken moet ik lezen?

Je kan kiezen tussen 2 boeken. Het eerste Ikigai boek en het werkboek: Vind je Ikigai! Welke van de 2 is nu geschikt voor jou. Dat ligt er aan hoe jij het best leert. He eerse boek is een uitstekend boek voor mensen die behoefte hebben aan de uitleg van het “wat”. Het ander boek is een “hoe” boek. In het tweede boek leer je vooral hoe je je ikigai vind.

Het boek: Ikigai

Het boek leest gemakkelijk weg en heeft korte mooi afgebakende hoofdstukken. Het geeft je handvatten om langdurig gezond te blijven. Het boek lijkt op het eerste gezicht voornamelijk te focussen op de manier waarop Japanners een lang en gelukkig leven bereiken. Er wordt natuurlijk ingegaan op hoe zij de mentale en fysieke aspecten integreren in het dagelijkse leven

Het zijn korte kernachtige hoofdstukken die inspireren tot nieuwe inzichten.

Het boek: Vind je Ikigai

Als je zo’n bestseller hebt geschreven dan moet er natuurlijk een opvolger komen en dat is natuurlijk een opgave. Je wil het succes het liefst evenaren en de verwachtingen zijn hoog. Hier bij maken ze onder andere gebruik van de methoden van oa Charles Duhig (macht der gewoonte) , Austin Kleon (Steal like an artist) En Frankllin Covey komt langs met de Eisenhower matrix

Als je dus geïnteresseerd ben in een goede samenvatting van de moderne managementboeken dan is dit een prachtig boek. Zelfs het Pareto principe komt langs.

Het 14e Station

Het boek is verdeeld in diverse station en op het 14e station daar staat zelfs NLP. Met zaken hoe belangrijk het is hoe je taal impact heeft op jouw leven en hoe je dat eenvoudig weg kunt leren om dat te veranderen. Wil je leren hoe je dat doet en wat het Milton Model en het meta model is en daarmee jouw taal en invloed vergroten. Dan is een NLP Practitioner iets voor jou.

Het boek ademt japanse managent. De PDCA cyclus ook wel de Demming cyclus genoemd heeft zijn hoofdstuk. En de moderne management principes. De eenvoudige succes methode van het japanse bedrijfsleven. Eerst kopieren, dan imiteren en dan verbeteren. Wat eigenlijk het modelleer proces is wat je leert in de NLP Master Practitioner. 

Conclusie

Beide boeken zijn uitstekend. Wil je geïnspireerd worden. Neem het eerste boek Ikigai.

Ben je klaar om een stap te maken en effectiever te worden dan dat je nu bent dan zou ik het 2e boek Vind je Ikigai! kiezen. Daarin staan direct toepasbare tips die je direct kan uitvoeren.

Heb je moeite met uitvoeren? Vraag je dan eens af of je hierbij hulp wil gebruiken. Je kan jouw vraag altijd even appen naar 06 22 19 74 77 (Arno Smit) of via as@trener.nl