Scroll Top

Het NLP boek voor de docent!

NLP boek Docenten

Het NLP boek voor docenten: Teaching Excellence – Richard Bandler en Kate Benson

De werkdruk in het onderwijs wordt groter en groter. Er zijn weinig beroepen waarin zoveel eisen worden gesteld aan de mens als in het onderwijs. Het is dan ook meer dan begrijpelijk dat je als docent zoveel mogelijk tools wil hebben om effectief te zijn.

Waarschuwing:

Aan het boek is een online community verbonden. Dit werkt nog niet!

Waarom NLP?

NLP geeft je de tools in handen, zodat je direct aan de slag kan met jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. En die van jouw leerlingen. Als je mijn mening vraagt, dan zou NLP een vast onderdeel moeten worden in de opvoeding en cultuur van het onderwijs. Een mening die veel NLP Practitioners en NLP master Practitioners met mij delen. Nu kunnen we als docent en leraar wachten op het moment dat de regering beslist dat het mag. We kunnen ook praktisch aan de slag en gewoon starten met NLP in de klas.

Voor wie is dit boek?

Je bent docent of gewoon geinteresseerd in Neuro Linguïstisch Programmeren. Dit boek geeft je een goede verdieping en verbreding vooor jouw NLP vaardigheden als docent. Heb je een opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren gevolgd, zoals een NLP Practitioner. Dan kan je direct aan de slag met dit boek. Wil je echter van scratch af starten met NLP in de klas? Lees dan eerst de NLP voor Dummies boeken of nog beter volg een NLP Opleiding. Dan valt het allemaal nog beter op zijn plek.

Wat kan je uit dit boek halen?

Als juf en meester vindt je de leerstrategieën voor rekenen en taal. (Denk aan leerlingen met Dyslexie of Dyscalculie) Het is dus een superboek voor de juffen en meesters op de basisschool.

En je leert:

  • Hoe je de leerlingen voor je wint?
  • Hoe zet je leerstrategieën effectief in?
  • Wat zijn de eigenschappen van een effectieve docent?
  • Hoe houd je de leerlingen bij de les?
  • Hoe motiveer je leerlingen!

Conclusie:
Het is een boek dat prima wegleest als je een NLP opleiding hebt gedaan. Je weet dan al meer over “state control”, ankeren, submodaliteiten en visualisatie.

Noot: ik heb ervoor gekozen om de Kobo variant van Teaching Excellence te bestellen. Dit scheelt aanmerkelijk in de aanschafkosten.