Scroll Top

Charisma, 3 essentiele factoren die je moet ontwikkelen!

NLP den Haag Communicatie persoonlijke ontwikkelling

charisma wat is dat?

Charisma is een sterke persoonlijke aantrekkingskracht die iemand uitoefent op andere mensen, die wordt ervaren als een bepaalde uitstraling. Nu wil het geval dat charisma een vaardigheid is die je kan aanleren en dat je eigenlijk maar 3 factoren hebt die je direct kunt inzetten in jouw volgende interactie met een ander.

Charisma, waarom zou je dat je dat willen ontwikkelen?

Charismatische mensen:

  • Zijn sympathiek
  • In staat om zich te verbinden in een diverse samenleving
  • Hebben het vermogen om de gevoelens van een ander te begrijpen en te delen
  • Treden zelfverzekerd op in moeilijke omstandigheden

Verder weten we dat, charisma een belangrijke rol speelt in het:

  • Ontwikkelen van goede relaties
  • Opbouwen en verdiepen van vertrouwen
  • Verregaand ontwikkelen van jouw leiderschap

Welke 3 essentiële factoren kan je ontwikkelen om een meer dynamische en charismatische persoonlijkheid te worden.

Volgens Jordan Belfort, je weet wel die van “The wolf of Wall Street”. De film waar Leonardo Di Caprio de hoofdrol speelt. Zijn succes heeft hij voor een groot deel te danken aan NLP en hij weet dan ook als geen ander welke factoren voor hem belangrijk zijn.

In zijn boek “The Wolf of Wallstreet”, besteed hij aandacht aan: olfactorisch ankeren, state management, gebruik van tonaliteit en lichaamstaal

3 factoren voor de ontwikkeling van een charismatische persoonlijkheid zijn:

Jordan Belfort geeft je 3 factoren voor het ontwikkelen van een charismatische persoonlijkheid.

  1. Gericht gebruik van lichaamstaal – Geef daar bij vooral aandacht aan actief luisteren, de volle aandacht geven en empathische lichaamstaal
  2. Goed gebruik van tonaliteit – Charismatische mensen zijn in staat om hun tonaliteit te variëren. Dat betekent ze wisselen van gesprekstempo en variëren hum stemhoogte van laag naar hoog.
  3. Geen domme dingen zeggen – De laatste en misschien voor de hand liggend. Zeg geen domme dingen. Het kan zo maar gebeuren dat je de verkeerde dingen zegt. Leer je aansluiten bij het taalgebruik van van jouw gesprekspartner.

Als je deze 3 factoren wil leren dan is het belangrijk dat je leert hoe je rapport leert opbouwen. Rapport, dat is wat je leert in de NLP Practitioner.

Daar leer je wat je moet doen op het gebied van lichaamstaal dan leer je ook hoe je flexibiliteit ontwikkelt en je leert hoe je de juiste dingen zegt zodat je meer en meer jouw charismatische persoonlijkheid ontwikkeld.

Wil je meer weten over het boek waarin Jordan Belfort zijn verkoopstrategieën uit de doeken doet? Lees dan dit boek: