Scroll Top

Boeken, welke 3 hebben mijn leven veranderd?

Boeken persoonlijke ontwikkeling Den Haag

Dat lezen belangrijk is in mijn leven is een feit. Als je boeken leest dan heeft dat impact op jouw leven. En sommige boeken, die vergeet je nooit omdat ze ook staan voor bepaalde momenten in jouw leven.

Als ik het samenvat dan staan deze drie boeken voor het managen van het leven. En de vraag hoe doe je dat?

Als je in mijn hoofd zou kunnen kruipen dan zou je ontdekken da het ook staat voor een aantal fasen in mijn leven.

Getting Things Done kan ik direct plaatsen in de tijd dat ik alles onder controle wilde hebben. Micromanagen en er voor zorgen dat alles perfect werkt. GTD is een waterdicht systeem en ik gebruik het nog steeds in een aangepaste vorm.

Manage yourself, manage yourlife, staat voor die periode dat ik meer dan alleen wilde werken. Er kwam meer ruimte voor andere zaken en gaande weg leerde ik meer over mezelf en hoe ik wilde veranderen. NLP is daar de uitgelezen methode voor.

De kracht van rust, het boek wat een mooie samenvatting vormt van de fase waar je soms zo’n behoefte aan hebt. Even die pauze en overpeinzen waar je nu staat en waar je heen wilt.

Getting Things Done, David Allen

Het is al weer jaren geleden dat ik in contact kwam met GTD (Getting Things Done). De productiviteitsmethode waarmee je zelfs complexe projecten onder controle krijgt. Het was een belangrijk boek omdat het de start van mijn transitie van designer naar trainer was. De methode is simpel, je gebruikt 1 verzamelbak voor al jouw todo’s. daarna verdeel je ze per context. (@computer, @phone, @work). Als je jouw todo’s zo indeeld. Dan heb je al jouw todo’s op een rijtje staan en kan je ze in 1 keer afronden.

Manage yourself, manage your life, Ian MCdermott en Ian Shircore

Een van mijn eerste NLP boeken. Het was nog in de tijd dat ik nog niet bewust bezig was met NLP. Het boek is echter een prachtige weergave over het toepassen van NLP. Het is verdeeld in de hoofdstukken:

Wat is NLP?

Hierin worden de geheimen van NLP behandeld zoals: Hoe krijg je weer controle in jouw leven, wat je precies wil en heo je dat vorm geeft.

Het levenspad

Dit deel gaat over hoe je de verandering kan starten. Dus, echt hoe je begint met veranderen en de transitie zelf en ook hoe je het weer afsluit. Vooral dit laatste het ‘loslaten’ van het oude en hoe je dat aanpakt.

Managen is het leven

Dit stuk gaat over alle belangrijke contexten in jouw leven. Gezondheid, rijkdom, relaties, werk en hoe zorg je er voor dat je altijd blij en gelukkig bent.

De kracht van rust, Mirjan van der Vegt

Mijn andere boeken, zijn al wat ouder. De kracht van rust is een nieuw boek. Het is zo’n boek wat inspireert tot diepere gedachten en overpeinzingen. De mooiste uitspraak is:

BEOORDEEL DE DAG NAAR WAT JE ZAAIT, IN PLAATS VAN OOGST

Wil je weten welke wijsheden je kan vinden in dit boek. Klik dan hier